طرز تهیه نان بربری خانگی با خمیر مایه سنتی و خوشمزه به روش نانوایی در منزل
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 54
نویسنده : melina

طرز تهیه نان بربری خانگی سنتی و خوشمزه در فر و توستر | Food, Recipes,  Homemade bread

 

مواد لازم نان بربری سنتی

  • آرد ۵ پیمانه
  • آب ولرم ۱ پیمانه و ۱/۴ پیمانه
  • شیر ولرم ۵ ق غذا خوری
  • کره ۱ ق غذاخوری
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ۱ ق غذا خوری سرخالی
  • خمیر مایه ۱ قاشق غذا خوری
  • کنجد و سبوس گندم به اندازه کافی

مواد لازم برای تهیه رومال بربری

  • آرد ۱ ق مربا خوری
  • آب ۵ ق غذا خوری


طرز تهیه نان بربری در فر و خانگی

 

 

مرحله اول: عمل آوری خمیر مایه
ابتدا ۱/۴ پیمانه آب ولرم را داخل یک لیوان ریخته و به آن شکر و خمیر و مایه را اضافه کنید و هم بزنید و روی ظرف را بپوشانید و برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا خمیرمایه عمل بیاد و کف کند دقت کند دمای آب باید ولرم و خمیر مایه تازه باشد.

 

مرحله دوم: تهیه خمیر
برای تهیه نان بربری خانگی ابتدا آرد را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و نمک را بریزید و هم بزنید در ادامه خمیر مایه عمل آمده و شیر را اضافه کنید و شروع کنید به تدریج به افزودن آب ولرم بسته به نوع آرد ممکن است کمتر یا بیشتر آب مصرف شود.

 

مرحله سوم: استراحت خمیر

شروع به ورز دادن کنید تا خمیر به دست نچسبد و زودتر خمیر آماده شود اگر کمی به دست می چسبید نگران نباشید با اضافه کردن کره آخر کار از بین می رود.خمیر را به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم و کره را به خمیر می افزاییم و مجددا ۵ دقیقه ورز می دهیم و به مدت ۱ ساعت به خمیر استراحت می دهیم تا حجمش دو برابر شود و پف کند.

 

مرحله چهارم: چانه گرفتن
و بعد از گذشت این زمان پف روی خمیر را بگیرید و شروع می کنیم به چونه گیری از خمیر چانه های یک اندازه گرفته و روی تخته ای آردپاشی شده به صورت بیضی یا گرد خمیر را باز کنید و به داخل سینی فر منتقل کنید سپس به مدت ۱۵ دقیقه به نان ها استراحت می دهیم و فر را روشن می کنیم .

 

مرحله پنجم: تهیه رومال
برای تهیه رومال نان بربری آرد را داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و کمی تفت می دهیم سپس حدود ۵ قاشق غذاخوری آب روی آن می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا زودتر به جوش بیاید و پیاپی هم می زنیم تا به غلظت فرنی برسد و از روی حرارت بر می داریم.

 

مرحله ششم: پخت نان بربری
در ادامه رومال را با قلمو داخل مواد رومال می زنیم و روی چونه خمیر می کشیم و کنجد روی خمیر می پاشیم و سینی فر را بیرون می آوریم و کف آن کاغذ روغنی قرار می دهیم و سبوس گندم را روی کاغذ روغنی می پاشیم و خمیر را روی سبوس گندم ها قرار می دهیم و سینی را در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه پخته شود بعد از پخت سریع از فر خارج کنید و داخل یک دستمال تمیز داخل نایلون قرار دهید تا نان سریع نرم شود. نوش جان

 

نکات کلیدی در تهیه نان بربری خانگی با آرد سبوس دار

  1. اگر آرد مخصوص نداشتید از آرد قنادی استفاده کنید.
  2. افزودن سبوس گندم اختیاری می باشد و می توانید از نان بربری فروش ها تهیه کنید.
  3. برای اینکه نان نرمی داشته باشید یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.
  4. مقدار آب با توجه به آردهای مختلف متغیر است پس به یکباره آب را نریزید.
  5. برای فرهای برقی و توستر و یا سولاردم دما را ۲۰ درجه کمتر تنظیم کنید.
  6. اگر فر شما کانوکشن ندارد در انتها روی فر را روشن کنید تا سطح نان طلایی شود.
  7. برای هم زدن خمیر از قاشق چوبی استفاده کنید.
  8. به دلخواه می توانید از کمی بهبود دهنده نیز استفاده کنید.

 

منبع: پارسی دی






مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: