مواد لارم ته چین مرغ ساده و زعفرانی
- برنج ۳ پیمانه
- سینه مرغ ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- ماست چکیده ۱ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- زرشک ۱/۳ پیمانه
- گلاب ۱ ق غذا خوری
- روغن مایع ۳ ق غذا خوری
- کره ۵۰ گرم
- شکر ۱ ق غذا خوری
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، برگ بو، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و زعفرانی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا برنج را به همراه کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید.زرشک را به مقداری آب خیس کنید. زعفران را خوب بسابید و به همراه کمی یخ بگذارید کنار تا خوش رنگ شود.
مرحله دوم: پخت مرغ
سینه مرغ را به همراه یک پیاز ۴ قاچ شده و کمی فلفل سیاه و برگ بو و نمک داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا سینه مرغ پخته شود بعد از پخت از قابلمه خارج کنید و ریش ریش کرده و استخوان ها مرغ را جدا کنید و مقداری زعفران روی مرغ ها بریزید.
مرحله سوم: تهیه مواد تهیه چین مرغ مجلسی
تخم مرغ ها را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه داخل کاسه شکسته و کمی با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود سپس ماست چکیده را به همراه زعفران دم و کرده و روغن مایع اضافه کنید و هم بزنید تا خوش رنگ شود.
مرحله چهارم: تفت دادن زرشک
داخل یک تابه کوچک کره ریخته تا ذوب شود سپس زرشک را به همراه شکر و گلاب تفت دهید تا زرشک ها پف کنند.
مرحله پنجم: پخت برنج
برنج را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و کف روی برنج را بگیرد سپس یکم زنده تر از مقدار همیشه آبکش کنید و برنج را داخل مواد ته چین ریخته و خوب هم بزنید تا با تمام مواد مخلوط و یکدست شود.
مرحله ششم: تهیه و پخت ته چین مرغ بدون فر
کف قابلمه مورد کمی صبر کنید تا داغ شود سپس نیمی از برنج را ریخته و با کفگیر خوب فشرده کنید سپس مرغ ریش ریش شده را روی برنج قرار دهید و کمی فشار دهید تا داخل برنج برود سپس روی مرغ ها زرشک تفت داده بریزید و مابقی برنج را ریخته و روی سطح ته چین مرغ را خوب صاف کنید سپس تهچین مرغ را روی حرارت کم به مدت ۵۰ دقیقه بگذارید تا دم بکشد در انتهای پخت کمی زعفران و کره روی برنج بریزید سپس از قابلمه برگردانید و به زرشک و خلال های دلخواه تزئین کنید.
مرحله هفتم: تهیه و پخت ته چین مرغ با فر
کف یک ظرف پیرکس یا قالب مخصوص را کمی چرب کنید سپس مانند مرحله فوق مراحل را تکرار کنید و روی ته چین تکه های کره را قرار دهید سپس روی قالب فویل بکشید و در دمای ۱۸۰ به مدت ۱ ساعت قرار دهید در انتهای پخت فویل را بردارید و گریل را روشن کنید تا سطح ته چین طلایی شود. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه ته چین مرغ مجلسی
- تخم مرغ ها را زیاد هم بزنید تا بوی زهم بگیرد.
- می توانید فقط از زرده استفاده کنید ولی استفاده از تخم مرغ کامل چسبندگی خوبی به ته چین مرغ می دهد.
- هرچقدر مقدار زعفرانی بیشتری در ته چین استفاده کنید بو و رنگ خوبی خواهد داشت.
- برای پخت ته چین مرغ حتما از قابلمه نچسب و تفلون استفاده کنید.
- می توانید سینه مرغ را به صورت تکه خرد کنید و به همراه پیاز تفت دهید تا پخته شود.
- ماست نباید آبکی باشد حتما چکیده و شیرین باشد البته می توانید از ماست چکیده ترش هم استفاده کنید تا مزه خاصی به ته چین شما بدهد.
- موقع آبکشی حتما برنج را زنده تر از همیشه بردارید زیرا موقع افزودن مواد ته چین باعث نرم شدن می شود.
منبع: پارسی دی