طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان خوشمزه و مجلسی با گوشت خورشتی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 48
نویسنده : melina

آموزش و طرز تهیه و پخت خورشت قیمه بادمجان مجلسی و خوشمزه

 

مواد لازم خورش بادمجان مجلسی

  • بادمجان قلمی ۶ عدد
  • گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی ۲ عدد
  • لپه ۲۰۰ گرم
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به میزان کافی
  • رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری سر پر
  • غوره ۱ ق غذا خوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی


طرز تهیه خورش بادمجان با گوشت

 


مرحله اول: آماده سازی لپه
برای رفع نفخ و نرم شدن لپه ، آنرا از ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در یک کاسه پر از آب بخیسانید سپس داخل کمی آب ریخته و بگذارید چند جوش بزند تا بوی بد لپه از بین برود.

 

مرحله دوم: تفت دادن پیاز
ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید اجازه دهید روغن کمی داغ شود سپس پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود. پس از اینکه پیاز شفاف شد مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه یکدست شوند.

 

 

مرحله سوم: تفت دادن گوشت و لپه
در همین حین گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت را باید تا زمانی که به طور کامل سرخ شود تفت دهید. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد لپه ها را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید تفت دادن را ادامه دهید تا لپه ها هم کمی سرخ شوند.

مرحله چهارم: پخت خورشت بادمجان
سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. در ادامه درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و لپه با حرارت ملایم بپزند. در مرحله بعدی یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود. سرخ کردن رب گوجه فرنگی علاوه بر این طعم خورش را خوشمزه تر می کند باعث می شود در پایان کار خورش خوشرنگ تری داشته باشید.


مرحله پنجم: افزودن رب
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را کمی تفت دادید گوجه فرنگی ها را از وسط نصف کنید و آنها را هم کمی تفت دهید سپس در میانه پخت گوشت و لپه ، رب گوجه فرنگی را به همراه گوجه فرنگی به قابلمه خورش اضافه کنید.

 

مرحله ششم: سرخ کردن بادمجان
در مرحله بعدی باید بادمجان را آماده کنید. برای این منظور بادمجان ها را پوست بگیرید و از وسط نصف کنید سپس مقداری نمک روی بادمجان ها بپاشید تا آب و تلخی بادمجان خارج شود و هنگام سرخ کردن روغن زیادی به خود جذب نکنند پس از گذشت ۲۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجان را سرخ کنید. پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختند بادمجان را به همراه غوره و مقداری نمک ، فلفل سیاه و زعفران دم کرده اضافه کنید.

 

 

مرحله هفتم: تهیه خورشت بادمجان مجلسی با گوشت
حرارت زیر قابلمه را کم کنید و اجازه دهید خورش به روغن انداختن بیفتد. پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید. برای طعم دهی به خورش بادمجان می توانید در مراحل پایانی پخت کمی آبغوره اضافه کنید.


نکات پخت خورش بادمجان

 


خورش بادمجان با مرغ
خورش بادمجان به طور معمول با گوشت قرمز پخته می شود ولی در صورتی که تمایل دارید این خورش را با گوشت مرغ طبخ کنید کافیست برای ۴ نفر ۶۰۰ تا ۸۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید. مراحل پخت خورش بادمجان با گوشت یا مرغ تفاوتی با هم ندارد.

 

فوت فن های پخت خورش بادمجان مجلسی با گوشت

  1. اگر در فصل غوره نیستید می توانید در انتها کمی آبغوره به عنوان چاشنی به خورشت اضافه کنید و یا می توانید از کمی گردلیموعمانی نیز استفاده کنید.
  2. اگر می خواهید بادمجان ها روغن کمتری به خود بگیرند قبل سرخ کردن یا قلمو به آن ها کمی ماست بزنید و مطمئن باشید در طعم و مزه هیچ تاثیری ندارد.
  3. ار بادمجان ها براق و کشیده استفاده کنید.
  4. شما می توانید این خورش بدون گوشت و به صورت گیاهی با قارچ و یا بدون آن تهیه کنید.
  5. می توانید برای تزئین از گوجه گیلاسی سرخ شده و یا حلقه گوجه فرنگی استفاده کنید.
  6. بنا به ذائقه خود می توانید از کمی رب انار نیز در تهیه این خورشت استفاده کنید.
  7. بهتر است برای خوش طعم شدن این خورشت از یک تکه چوب دارچین در زمان پخت گوشت استفاده کنید و بعد از پخت از قابلمه خارج کنید.
  8. این خورش با گوشت قلقلی و گوشت چرخ کرده نیز قابل تهیه می باشد.
  9. این خورشت در انتها باید کم آب کمی غلیظ باشد پس به اندازه آب از اول اضافه کنید.
  10. گوجه فرنگی را بهتر است زیاد نازک برش نزنید تا له نشوند و شکل ظاهری خود را از دست دهند.
  11. اگر طعم و مزه سیر را دوست دارید می توانید از ۲ حبه سیر نیز استفاده کنید برای افزودن سیر باید با پیاز در ابتدا تفت دهید.
  12. اگر به طعم تندی علاقه دارید چند عدد فلفل قلمی سبز تند می توانید اضافه کنید.
  13. هنگام سرو این خورشت بهتر است بادمجان و گوجه ها به طوری بچینید تا راحت قابل جابجایی باشند و ظاهر خورشت حفظ شود.
  14. بهتر است از گوشت سردست و یا مغز ران گوساله استفاده کنید.
  15. افزودن نمک در ابتدا به گوشت باعث دیرپز شدن آن می شود.
  16. گوشت را کمی بزرگتر از قیمه ای خرد کنید.





مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: