طرز تهیه خورش فسنجان خوشمزه و مجلسی با مرغ به روش رستورانی
پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
بازدید : 52
نویسنده : melina

فسنجان شمالی طرز تهیه پخت خورشت محلی شهر رشت با مرغ رب

 

مواد لازم خورش فسنجان

  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • مغز گردو ۳۰۰ گرم
  • سینه یا ران مرغ ۴ تکه
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • رب انار ۴ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به انداز کافی


طرز تهیه خورش فسنجان

 

 

مرحله اول: سرخ کردن مرغ
برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت مرغ ها سرخ شد آنها را بر گردانید تا سمت دیگرانشان نیز سرخ شود. پس از اینکه مرغ ها را به طور کامل سرخ کردید آنها را از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.

 

مرحله دوم: تفت دادن پیاز
در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید.

 

مرحله سوم: افزودن رب انار و پخت خورش
پس از اینکه رب انار را اضافه کردید ۵ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا رب انار هم سرخ شود. در مرحله بعدی مرغ هایی که در مرحله اول سرخ کردید را به قابلمه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

 

مرحله چهارم: پخت خورش فسنجان مجلسی
حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازد حداقل باید ۳ ساعت روی حرارت بسیار ملایم بماند. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش شکر را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و پس از پخت کامل خورش آنرا به همراه برنج سرو کنید.

 

نکات پخت خورش فسنجان

 

طعم ملس خورش فسنجان
خورش فسنجان با طعم های شیرین ، ترش و ملس پخته می شود. در صورتی که می خواهید خورش شما مانند فسنجان شهرهای شمالی ( گیلان و مازندارن ) ترش باشد شکر را از مواد لازم حذف کنید و در صورتی که می خواهید خورش شما شیرین شود مقدار شکر را بیشتر کنید.

 

گوشت مناسب خورش فسنجان
خورش فسنجان از جمله خورش هایی است که می توان برای تهیه آن از انواع گوشت های موجود در بازار مثل گوشت بره ، گوشت مرغ ، گوشت گوساله ، گوشت مرغابی ، گوشت بوقلمون ، گوشت شتر مرغ و … استفاده کرد.

در میان انواع گوشت ها مناسب ترین نوع گوشت از نظر طب سنتی برای پخت خورشت فسنجان گوشت گوساله است. گردو طبعی گرم دارد و اگر از گوشت گوساله که طبعی سرد دارد در خورش خود استفاده کنید طبخ خورش شما متعادل و خنثی می شود.

 

فوت و فن های خورش فسنجان مجلسی با مرغ

  1. برای اینکه فسنجان روغن بیشتری بی اندازد بعد از افزودن آب چند قطعه یخ داخل خورش بریزید تا به اصطلاح شوک به گردو ها وارد شود و روغن بی اندازد.
  2. در بعضی رسپی برای خوش رنگ شدن فسنجان ۱ ق غذا خوری رب اضافه می شود.
  3. تفت دادن گردو ها بسیار مهم است تا رنگ آنها کمی تیره و بوی خامی ندهد.
  4. میزان ترشی یا شیرینی خورش به ذائقه شما بستگی دارد می توانید رب انار را بیشتر و مقدار شکر را کمتر بریزید و یا بالعکس این کار را انجام دهید.
  5. بهتر است برای یکنواخت شدن خورشت حتما پیاز را رنده یا نگینی ریز خرد کنید.





مطالب مرتبط با این پست
.



می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: